iPad: een app installeren op je iPad
Op de school-iPads van leerlingen en personeelsleden installeren wij automatisch een reeks vaak gebruikte apps, zoals Smartschool, Google Drive, OneDrive, de Leerling- en Leerkracht-app, enz… Je kan daar ook zelf extra apps aan toevoegen. Dat kan op twee manieren.
1 Zelf apps toevoegen uit de schoollijst
Niet alle interessante apps installeren we automatisch op alle iPads. Sommige zetten we klaar in een een lijst (“apps on demand”), waar je ze met één tik kan installeren:
Open de app Leerling (voor leerlingen) of Leerkracht (voor leerkrachten en personeelsleden).
Kies “Mijn resources”.
Zoek in de lijst de app die je wil en installeer die met de knop “installeer”.
2 Zelf apps toevoegen uit de App Store
Om zelf apps uit de App Store te installeren heb je een privé-Apple ID nodig. Je schoolaccount (gebruikersnaam@dbz.be) is ook een Apple ID, maar met zo’n educatieve account kan je in de App Store geen apps downloaden of aankopen.
Als je nog geen privé-Apple ID hebt: surf naar http://appleid.apple.com en maak een account aan.
Op je iPad: open de app “App Store”.
Tik rechtsboven op je acount:
Als je daar aangemeld bent je school-account (@dbz.be), kies dan “log uit”.
Meld aan met je privé-Apple ID.
Je kan nu apps opzoeken en installeren.
Opgelet: op je iPad mag je met zo’n privé Apple ID aangemeld zijn in de App Store, maar niet op iCloud. Zorg ervoor dat je daar met je school-account (gebruikersnaam@dbz.be) aangemeld bent. Je kan dat zo controleren: open Instellingen > tik bovenaan op je naam > daar moet je DBZ-account staan.
Zelf webapps toevoegen
Er bestaan ook apps die je niet hoeft te installeren: je surft gewoon naar het adres van de webapp en je kan er mee aan de slag. Voorbeelden van webapps: SprintPlus (https://sprintplus.online ), Minimator (https://minimator.app ), …
Het kan wel handig zijn om zo’n webapp toe te voegen aan je beginscherm, zodat je een app-icoontje hebt zoals bij geïnstalleerde apps:
Surf naar de webapp.
Tik bovenaan op het delen-icoontje.
Kies uit de opties: “Zet op beginscherm”.
Pas eventueel de naam aan en tik op “Voeg toe”.
Je hebt nu een app-icoontje op je beginscherm staan.