Toegang tot educatieve websites bij handboeken, uitgeverijen, methodes

Vakken maken soms gebruik van online educatieve platformen, gekoppeld aan een handboek, uitgeverij of methode. Voorbeelden van dergelijke platformen: Diddit, Scoodle, Knooppunt, Pelckmans Portaal, de Digitale Methode, Polpo, FTRPRF, enz…

 Toegang: niet via de ICT-dienst van de school

De toegang tot die platformen, de rechten die je er hebt en gebruikersnamen en wachtwoorden worden niet geregeld door de ICT-dienst van de school, maar door die platformen zelf. De ICT-dienst stelt wel in welke platformen kunnen gebruikt worden.

  1. Ben je een leerling?

    1. In de les zal je van je vakleerkracht info krijgen over de toegang tot het online platform.

    2. Als er een probleem is: spreek je vakleerkracht aan. Als je samen met je leerkracht het probleem niet kan oplossen, contacteer dan de helpdesk van het online platform.

  2. Geef je les?

    1. Via de lerarenhandleiding bij je handboek of via je vakcoördinator of vakcollega’s kan je toegang krijgen tot de gebruikte online platformen.

    2. Als er een probleem is: bekijk het met je vakcollega’s.. Als je samen het probleem niet kan oplossen, contacteer dan de helpdesk van het online platform.

 

De ICT-dienst van de school heeft zelf geen toegang tot die platformen en kan meestal mogelijke problemen niet oplossen. Contacteer daarom de helpdesk van de online platformen.

 Gerelateerde artikelen