Account: herstelopties instellen

Als je je school-account voor het eerst in gebruik neemt, moet je herstelopties opgeven: een telefoonnummer, een privé-e-mailadres (niet van de school) of een code in de authenticator app die je kan gebruiken voor wachtwoordherstel. Als je ooit je wachtwoord niet meer kent, kan je wachtwoordherstel aanvragen: dat gebeurt dan met de hersteloptie die je hebt ingesteld.

Je herstelopties bekijken of wijzigen

  • Surf naar myaccount.microsoft.com en kies beveiligingsgegevens.
    Of: surf naar dbz.be/account en kies je herstelopties bekijken of wijzigen.

  • Je krijgt dan een overzicht te zien van de herstelopties die je hebt ingesteld. Je kan ze wijzigen of verwijderen en extra herstelopties toevoegen. Zorg er zeker voor dat je telefoonnummer ingesteld is.

PS Af en toe (± om het anderhalf jaar) zal je bij het aanmelden eens de vraag krijgen om de ingestelde herstelopties opnieuw te bevestigen.

Deze beveiliginsopties zijn niet het zelfde als tweestapsverificatie of 2FA. Bij 2FA moet je elke keer een extra beveiligingscode ingeven om te kunnen aanmelden. De beveiliginsopties die je hier moet instellen, zijn enkel nodig voor wachtwoordherstel.
Als je toch steeds de vraag krijgt om die in te geven, dan is dat omdat je je gekozen opties eens opnieuw moet bevestigen.

Als je het probleem niet zelf kan oplossen, contacteer dan de ICT-dienst.