Mac: aanmelden op Google Drive met je school-account

Op de school-Macs kan je aanmelden bij Google Drive met je school-account. Alle school-accounts zijn automatisch ook Google Workspace-accounts, waarmee je kan aanmelden op Google Drive en andere diensten van Google Workspace.

 Instructies

 1. Open Finder > Apps (Programma’s) > open het programma “Google Drive”.

 2. Kies “Inloggen via browser
  NB Als het venster met de melding “Inloggen via browser” niet verschijnt, dan is Google Drive al actief. In de menubalk rechtsboven vind je dan het lichtgrijze icoontje van Google Drive. Klik dat aan en kies “inloggen”.

 3. De webbrowser opent. Meld aan met je gebruikersnaam@dbz.be.
  Als de vraag komt of je een Google Workspace-account of een persoonlijk Google-account hebt, kies dan Google Workspace-account.

 4. Als de vraagt komt of andere macOS-apps deze Google-account kunnen gebruiken, kies dan “sta toe” en volg de stappen. Je kan dit ook overslaan en later doen.

 5. Kies inloggen en sluit het browservenster.

 6. Als de melding komt “Google Drive wil toegang tot bestanden op een netwerkvolume”, kies dan OK.

 7. Bovenaan in de menubalk wordt het icoontje van Google Drive na een tijdje actief. Als je het aanklikt, zie je dat je school-account geconfigureerd is. Om de instellingen te openen: klik op het tandwieltje > voorkeuren > het voorkeurenvenster opent.

  1. Klik rechtsboven in het voorkeurenvenster op het tandwieltje.

  2. Scroll naar onderen: de optie “Google Drive openen bij het opstarten van het systeem” moet aan staan, zodat Google Drive vanzelf geladen wordt als je de computer aanzet en aanmeldt.

  3. Klaar.

 8. Vanaf nu vind je in de Finder in de linkerkolom de toegang tot Google Drive. Je eigen bestanden en gedeelde drives zijn beschikbaar.

 9. Vanuit alle programma’s op de Mac heb je toegang tot je mappen en bestanden in Google Drive.

 

Mocht het eens nodig zijn om Google Drive af te sluiten, bv. voor het installeren van een update, dan kan je die zo afsluiten: menubalk bovenaan > icoontje Google Drive > tandwieltje > afsluiten.

 Gerelateerde artikelen